zakelijkeportretten1

Hoe laat ik profielfoto’s maken voor mijn bedrijf

Er zijn verschillende manieren waarop je profielfoto’s kunt laten maken voor je bedrijf:

 1. Inhuren van een professioneel fotograaf: Zoek naar een professioneel fotograaf die gespecialiseerd is in zakelijke portretten. Overleg met hem of haar wat je wilt laten maken en waarvoor je de foto’s wilt gebruiken. Maak een afspraak en laat de fotograaf naar je bedrijf komen om de foto’s te maken.
 2. Zelf foto’s maken met een smartphone of camera: Als je geen professioneel fotograaf wilt inhuren, kun je ook zelf foto’s maken met je smartphone of camera. Zoek naar een geschikte locatie binnen je bedrijf en maak gebruik van goed licht. Let op de achtergrond en de poses van de personen op de foto om een professioneel imago te presenteren.
 3. Let op dat je een goede ruimte hebt gereserveerd voor het opzetten van de mobiele studio van de fotograaf
  • Een lege ruimte van minimaal 3×4 meter kan hiervoor al voldoende zijn
 4. Het is moeilijk om de exacte kosten te bepalen voor het laten maken van profielfoto’s van 50 medewerkers, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het niveau van professionele fotografie, de locatie van de fotoshoot, en de gewenste stijl en opzet van de foto’s.
  Over het algemeen kun je echter rekenen op tarieven van ongeveer €185 starttarief en 21,50 per persoon voor professionele fotografie, afhankelijk van de fotograaf en de gewenste opzet. Dit zou neerkomen op een totaalbedrag van €1.250 tot €1.400 voor 50 medewerkers.
  Het is belangrijk om vooraf goed te onderzoeken wat de verschillende fotografen aanbieden en wat de kosten zijn, en om vooraf te bespreken wat je wilt laten maken om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat.

Het is belangrijk om te overwegen wat het beste past bij het doel van de foto’s en hoe je gepresenteerd wilt worden. Zorg ervoor dat je profielfoto’s op een professionele manier gebruikt en dat ze aansluiten bij de stijl en het imago van je bedrijf.

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om je voor te bereiden op een fotoshoot met een professionele fotograaf:

 1. Bespreek vooraf wat je wilt laten maken: Overleg met de fotograaf wat je wilt laten maken en hoe je gepresenteerd wilt worden. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat.
 2. Kies de juiste kleding: Bedenk wat je wilt aanhebben voor de fotoshoot van een profielfoto en zorg ervoor dat je kleding professioneel en geschikt is voor het doel van de foto’s. Vermijd kleuren of prints die afleiden en houd rekening met de achtergrond en de stijl van de foto’s.
 3. Maak je gezicht en haar klaar: Zorg ervoor dat je gezicht en haar klaar zijn voor de fotoshoot. Dit kan betekenen dat je make-up opdoet of haar doet, afhankelijk van wat je comfortabeler maakt en wat bij het doel van de foto’s past.
 4. Zoek een geschikte locatie: Bedenk waar je de foto’s wilt laten maken en zoek een geschikte locatie binnen je bedrijf. Zorg ervoor dat de locatie professioneel overkomt en dat er genoeg licht is om goede foto’s te maken.
 5. Maak afspraken met de fotograaf: Maak duidelijke afspraken met de fotograaf over de tijd en de locatie van de fotoshoot, en zorg ervoor dat je klaar bent om te beginnen wanneer de fotograaf arriveert.

Door deze stappen te volgen, kun je je goed voorbereiden op de fotoshoot en ervoor zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat.