perfecte retouche zakelijk portret 1b

Hoe bereid ik me voor op een zakelijk portret sessie?

Als je binnenkort op de foto gaat, bijvoorbeeld als de bedrijfsfotograaf bij jou op kantoor langs komt, wil er natuur lijk goed opstaan. Het kan bijvoorbeeld geen kwaad om even langs de kapper te gaan. Of neem een tweede kledingkeuze mee, dan kan je met de fotograaf of collega beslissen wat je aan gaat doen.
Hier zijn nog een paar punten waar je aankunt denken:

  1. Bepaal het doel van het portret: Wat wil je overbrengen met het portret? Hoe wil je gepresenteerd worden? Dit zal helpen om de juiste stijl en aanpak te kiezen.
  2. Maak een afspraak met een professioneel fotograaf: Kies een fotograaf die gespecialiseerd is in zakelijke portretten en vraag om een voorbeelden van hun werk.
  3. Bereid je uiterlijk voor: Zorg dat je haar en make-up er netjes en professioneel uitzien. Je kunt ook overwegen om professionele make-up en haarstijl te laten doen.
  4. Kies geschikte kleding: Zorg ervoor dat je kleding professioneel en gepast is voor de situatie. Bespreek dit ook met de fotograaf als je twijfelt over wat te dragen.
  5. Bepaal de achtergrond: Bedenk of je een neutrale achtergrond wilt of dat je wilt laten zien waar je werkt of vandaan komt. Overleg dit met de fotograaf.
  6. Maak eventuele accessoires klaar: Als je bijvoorbeeld een bril of sieraden draagt die op de foto moeten worden getoond, zorg dan dat ze schoon en netjes zijn.
  7. Bepaal de juiste poses: Overleg met de fotograaf welke poses het beste werken voor jou. Dit kan afhangen van je doel en hoe je gepresenteerd wilt worden.
  8. Maak je mentaal klaar: Zorg ervoor dat je je op je gemak voelt en ontspannen bent tijdens de fotoshoot. Dit zal helpen om een natuurlijke en professionele uitstraling te krijgen.

DvdL Thirza Overes 9290