bedrijfsfotografie Conxillium 7266

Hoe kom ik aantrekkelijk over op een zakelijk portret

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om aantrekkelijk over te komen op een zakelijk portret:

 1. Zorg voor een professionele uitstraling: Dit betekent dat je je kleding goed moet kiezen en dat je je haar en make-up op orde moet hebben. Kies voor een kledingstuk dat gepast is voor het bedrijf waarvoor je werkt of voor het doel waarvoor het portret wordt gebruikt.
 2. Maak oogcontact met de camera: Door oogcontact te maken met de camera, lijk je zelfverzekerd en oprecht. Dit kan helpen om een professionele en aantrekkelijke indruk te maken.
 3. Gebruik een vriendelijke glimlach: Een vriendelijke glimlach kan helpen om aardig en benaderbaar over te komen. Zorg ervoor dat je glimlach natuurlijk en oprecht is.
 4. Zorg voor een goede houding: Een goede houding kan helpen om zelfverzekerd en professioneel over te komen. Zorg ervoor dat je rechtop staat en dat je schouders naar achteren en naar beneden zijn.
 5. Laat je persoonlijkheid stralen: Laat je persoonlijkheid stralen door een beetje van je persoonlijkheid in het portret te laten zien. Dit kan helpen om een aantrekkelijke en interessante indruk te maken. Doe je kin een tikkeltje naar beneden en kijk iets onder je wenkbrouwen door. Probeer extra oog contact te maken met de kijker.

In het algemeen is het belangrijk om jezelf te zijn en te laten zien wie je bent. Door oprecht en professioneel over te komen, kun je aantrekkelijk overkomen op een zakelijk portret.

Het is belangrijk om te onthouden dat een zakelijk portret bedoeld is om de professionele kwaliteiten en vaardigheden van een persoon weer te geven, en niet om aantrekkelijk te zijn. Het is daarom aan te raden om de nadruk te leggen op professionele kleding en houding in plaats van op uiterlijke schoonheid.

Als je toch wilt proberen om op een zakelijk portret aantrekkelijk over te komen zonder te overdrijven, kun je enkele tips in overweging nemen:

 1. Kies professionele, passende kleding. Als je professioneel gekleed bent, kan dit helpen om de aandacht te vestigen op je vaardigheden en kwaliteiten in plaats van op uiterlijke schoonheid.
 2. Gebruik een natuurlijke houding en uitdrukking. Als je op een natuurlijke manier op de foto staat, kan dit helpen om een professionele indruk te maken.
 3. Zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet. Als je er verzorgd uitziet, kan dit helpen om een professionele en zelfverzekerde indruk te maken.
 4. Probeer niet te opvallend of provocerend over te komen. Als je te opvallend of provocerend overkomt, kan dit afleidend zijn en kan het de indruk wekken dat je minder professioneel bent.

In het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat een zakelijk portret bedoeld is om professionele kwaliteiten weer te geven en niet om aantrekkelijk te zijn. Het is daarom aan te raden om de nadruk te leggen op professionele kleding en houding en te proberen om op een natuurlijke manier op de foto te staan.

Houding en gezichtsuitdrukking

Er zijn verschillende houdingen en gezichtsuitdrukkingen die als aantrekkelijk kunnen worden gezien. Hieronder zijn enkele voorbeelden:

 • Houdingen:
  • Een open houding, met de borst vrij en de schouders naar achteren, kan als zelfverzekerd en aantrekkelijk worden gezien.
  • Een houding waarbij de benen iets uit elkaar staan, kan als sensueel en aantrekkelijk worden gezien.
  • Een houding waarbij de armen over elkaar heen zijn geslagen, kan als afstandelijk en onaantrekkelijk worden gezien.
 • Gezichtsuitdrukkingen:
  • Een glimlach kan als vriendelijk en aantrekkelijk worden gezien.
  • Een blik die direct in de camera kijkt kan als zelfverzekerd en aantrekkelijk worden gezien.
  • Een blik die naar beneden is gericht kan als onzeker of onaantrekkelijk worden gezien.

Houding en gezichtsuitdrukking zijn belangrijke elementen van non-verbale communicatie en kunnen een grote impact hebben op hoe we overkomen

Leave a Comment