bedrijfsfotografie Nienke Veenstra 6668b e1582647091972

Dit soort achtergronden zijn geschikt voor een zakelijk portret

Er zijn een aantal factoren om te overwegen bij het kiezen van de juiste achtergrond voor een zakelijk portret.

  1. Neutrale achtergrond: Een neutrale achtergrond, zoals een witte of grijze muur, kan helpen om de aandacht te vestigen op het gezicht van de persoon op de foto. Dit is een goede optie als je wilt dat het portret professioneel en eenvoudig overkomt.
  2. Achtergrond die past bij de professionele omgeving: Als je wilt laten zien waar je werkt of vandaan komt, kan het gebruik van een achtergrond die past bij je professionele omgeving een goede optie zijn. Dit kan bijvoorbeeld een kantooromgeving of een werkplaats zijn.
  3. Achtergrond met een betekenis: Als je een bepaald imago of boodschap wilt uitstralen, kan het gebruik van een achtergrond met betekenis daarbij helpen. Dit kan bijvoorbeeld een natuurgebied zijn als je wilt laten zien dat je milieubewust bent, of een stad als je wilt laten zien dat je dynamisch en innovatief bent.
  4. Studioachtergrond: Als je wilt dat het portret professioneel en gepolijst overkomt, kan het gebruik van een studioachtergrond een goede optie zijn. Dit kan bijvoorbeeld een witte of zwarte achtergrond zijn.

Het is belangrijk om te overwegen wat het beste past bij het doel van het portret en hoe je gepresenteerd wilt worden. Bespreek de opties ook met de fotograaf om te zien wat het beste werkt voor jouw situatie. Lees hier veder…