Zo bereid ik mij voor op een bedrijfsreportage

Als bedrijfsfotograaf is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op een opdracht, zodat je kunt zorgen dat de foto’s van hoge kwaliteit zijn en aan de wensen van de opdrachtgever voldoen.

Als bedrijfsfotograaf probeer ik altijd zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een opdracht. Voordat ik naar een opdrachtgever toe ga, neem ik altijd de tijd om goed te kijken naar wat er van mij verwacht wordt. Dit doe ik door middel van het doornemen van het briefing van de opdrachtgever en het bekijken van eventuele referentiemateriaal.

Vervolgens maak ik een lijst met alle spullen die ik nodig zal hebben tijdens de shoot. Dit varieert natuurlijk per opdracht, maar meestal zorg ik dat ik mijn camera, lenzen, flitsers en statieven bij me heb. Ook neem ik altijd wat reservebatterijen en geheugenkaarten mee, voor het geval dat.

Voordat ik vertrek, check ik ook altijd even de weersvoorspellingen en pas ik mijn uitrusting hierop aan. Als het bijvoorbeeld gaat regenen, neem ik een paraplu mee en zorg ik dat ik bescherming heb voor mijn camera.

Als ik op locatie aankom, neem ik altijd even de tijd om alles te inspecteren en te bekijken hoe het licht valt. Ik probeer een goed beeld te krijgen van hoe ik de opdracht het beste kan aanpakken en welke camera-instellingen ik het beste kan gebruiken. Als alles naar wens is, kan ik aan de slag met de opdracht en probeer ik zo goed mogelijk te werken om mooie, professionele foto’s te maken..

Omgang met mensen voor de camera

Als bedrijfsfotograaf weet ik dat het werken met mensen een cruciale rol speelt in mijn vak. Ik heb geleerd dat het niet altijd makkelijk is om mensen op hun gemak te stellen voor de camera, vooral als ze zich onzeker voelen of niet gewend zijn om op de foto te gaan. Dit was vroeger ook voor mij een uitdaging, maar door de jaren heen heb ik geleerd hoe belangrijk het is om een goede connectie te maken met mijn fotografie-onderwerpen.

Het leren omgaan met mensen is geen onderdeel van de opleiding die ik heb gevolgd op de kunstacademie. In plaats daarvan heb ik deze vaardigheid opgedaan door ervaring en door fouten te maken. Ik heb geleerd dat een open en respectvolle houding, het stellen van gerichte vragen en het geven van geruststellende aanwijzingen tijdens het fotograferen, kunnen helpen om mensen op hun gemak te stellen.

Inmiddels is het werken met mensen een tweede natuur voor me geworden. Ik geniet ervan om mensen te leren kennen en om samen te werken aan het maken van mooie foto’s. Het is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn persoonlijke groei als fotograaf en ik blijf mezelf blijven ontwikkelen in dit aspect van mijn vak.