zakelijkportret egaal 061

Hoe kan ik mijn uiterlijk het beste presenteren in een zakelijk portret?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om ervoor te zorgen dat je uiterlijk het beste wordt gepresenteerd in een zakelijk portret:

 1. Zorg voor een nette en professionele uitstraling: Maak je haar en make-up netjes en professioneel. Je kunt ook overwegen om professionele make-up en haarstijl te laten doen.
 2. Kies geschikte kleding: Zorg ervoor dat je kleding professioneel en gepast is voor de situatie. Bespreek dit ook met de fotograaf als je twijfelt over wat te dragen.
 3. Maak eventuele accessoires klaar: Als je bijvoorbeeld een bril of sieraden draagt die op de foto moeten worden getoond, zorg dan dat ze schoon en netjes zijn.
 4. Maak eventuele huidproblemen op: Als je bijvoorbeeld last hebt van puistjes of andere huidproblemen, kan professionele retoucheren helpen om dit op te lossen.
 5. Kies de juiste poses: Overleg met de fotograaf welke poses het beste werken voor jou. Dit kan afhangen van je doel en hoe je gepresenteerd wilt worden.
 6. Maak je mentaal klaar: Zorg ervoor dat je je op je gemak voelt en ontspannen bent tijdens de fotoshoot. Dit zal helpen om een natuurlijke en professionele uitstraling te krijgen.

  Inge is marketing medewerker bij een IT-bedrijf en vandaag was het tijd voor haar zakelijk portret. Ze was blij dat fotograaf Rogier Chang kwam om alle medewerkers te portretteren, want ze wilde graag een goede foto die jaren mee kon.

  Ze begon met het uitkiezen van geschikte kleding en accessoires. Inge koos voor een professioneel ogend pak en een paar mooie oorbellen. Ze liet ook haar haar en make-up professioneel doen om ervoor te zorgen dat ze er netjes en verzorgd uitzag op de foto.

  Toen de fotograaf arriveerde, besprak Inge haar wensen met hem. Ze liet hem weten dat ze graag een professioneel en representatief portret wilde en vroeg om advies over de juiste achtergrond en poses. De fotograaf stelde voor om een neutrale achtergrond te gebruiken, zoals een witte muur, en gaf haar enkele tips voor hoe ze haar beste kant kon laten zien op de foto.

  Inge vond het leuk om met de fotograaf te werken en voelde zich op haar gemak tijdens de fotoshoot. Ze was blij met het eindresultaat en wist zeker dat het portret haar professionele doeleinden zou dienen. Ze was trots op het portret en kon niet wachten om het te gebruiken op haar website en sociale media.