Het meeste uit je bedrijfsfotoshoot halen

Een bedrijfsfotoshoot is een fotoshoot waarbij professionele foto’s gemaakt worden van jouw bedrijf of organisatie. De foto’s worden meestal gebruikt voor marketing- en publiciteitsdoeleinden, zoals op de website of in brochures. Tijdens een bedrijfsfotoshoot kunnen verschillende aspecten van het bedrijf worden vastgelegd, zoals de werkomgeving, het team en de producten of diensten die het bedrijf aanbiedt. Het doel van een bedrijfsfotoshoot is om een positief en professioneel beeld te geven van jouw bedrijf en om potentiële klanten te interesseren voor wat het bedrijf te bieden heeft.

Zo haal je het meeste uit een bedrijfsfotoshoot

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om het meeste uit een bedrijfsfotoshoot te halen:

 1. Plan vooraf goed wat je wilt laten zien: Bedenk wat je wilt uitstralen met de foto’s en wat je wilt laten zien van je bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld het team zijn, de werkomgeving of de producten of diensten.
 2. Zorg voor een goede voorbereiding: Maak duidelijke afspraken met de fotograaf en zorg dat alles wat je wilt laten zien op de foto’s klaarstaat.
 3. Maak gebruik van verschillende locaties en perspectieven: Probeer verschillende locaties en perspectieven te gebruiken voor de foto’s, zoals close-ups, wide shots en detailfoto’s.
 4. Zorg voor de juiste belichting: Zorg ervoor dat de belichting goed is, zodat de foto’s er professioneel uitzien.
 5. Laat het team meewerken: Laat het team meewerken aan de fotoshoot en betrek ze bij het proces. Dit kan helpen om een authentiek en professioneel beeld te geven van het bedrijf.
 6. Maak gebruik van verschillende soorten foto’s: Probeer verschillende soorten foto’s te maken, zoals actie- en sfeerfoto’s. Dit kan helpen om een compleet beeld te geven van je bedrijf.

Opzoek naar de bedrijfsfotograaf die het best bij je past.

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden bij het zoeken naar de juiste
bedrijfsfotograaf:

 1. Bekijk het portfolio van de fotograaf: Kijk naar het portfolio van de fotograaf om een goed beeld te krijgen van hun werk en stijl. Zo kun je zien of hun werk aansluit bij wat je zoekt.
 2. Vraag om referenties: Vraag om referenties van de fotograaf en neem contact op met hun vorige klanten om te horen wat hun ervaringen zijn.
 3. Bekijk de prijzen: Vergelijk de prijzen van verschillende fotografen en kijk wat het beste bij je budget past.
 4. Maak duidelijke afspraken: Maak duidelijke afspraken met de fotograaf over wat je wilt laten zien op de foto’s, hoeveel foto’s je wilt hebben en hoe ze bewerkt moeten worden.
 5. Zoek iemand met wie je klikt: Het is belangrijk dat je op een goede manier kunt samenwerken met de fotograaf, dus zoek iemand met wie je klikt en met wie je gemakkelijk kunt communiceren.

Een voorbeeld van een geslaagde bedrijfsfotoshoot

Inge is de eigenaar van een kapperszaak en wil graag professionele foto’s van haar bedrijf laten maken voor op haar website en social media. Ze begint met het zoeken naar een bedrijfsfotograaf en bekijkt het portfolio van verschillende fotografen. Uiteindelijk kiest ze voor er een, omdat ze gecharmeerd is van zijn stijl en omdat ze het gevoel heeft dat ze prettig met hem kan samenwerken.

Inge en de bedrijfsfotograaf maken duidelijke afspraken over wat ze op de foto’s willen laten zien en hoe ze bewerkt moeten worden. Inge vertelt hem over haar visie voor het bedrijf en de sfeer die ze wil uitstralen op de foto’s. De fotograaf luistert goed naar haar wensen en geeft advies over hoe hij denkt dat de foto’s het beste tot hun recht komen.

Op de dag van de fotoshoot is Inge goed voorbereid en heeft ze alles klaargezet wat ze op de foto’s wilt laten zien, zoals haar team, de werkomgeving en de producten die ze gebruikt. De bedrijfsfotograaf maakt verschillende soorten foto’s, zoals actie- en sfeerfoto’s, en zorgt ervoor dat de belichting goed is. Inge is tevreden met het resultaat en is blij met de professionele foto’s die ze kan gebruiken voor haar marketing- en publiciteitsdoeleinden.

Checklist bedrijfsfotoshoot

 • Maak een plan van de fotoshoot, inclusief de gewenste sfeer, locatie en tijd.
 • Zorg dat je voldoende lichtbronnen hebt om de juiste belichting te creëren.
 • Zorg dat je voldoende camera- en lensuitrusting hebt om de foto’s te maken die je wilt.
 • Maak een selectie van de juiste modellen of werknemers om te fotograferen.
 • Bereid je modellen of werknemers voor op de fotoshoot door hen te informeren over de verwachte kleding en styling.
 • Zorg voor een professionele stylist of visagiste om ervoor te zorgen dat je modellen of werknemers er goed uitzien op de foto’s.
 • Maak gebruik van props of accessoires om de foto’s interessant en professioneel te maken.
 • Zorg voor voldoende tijd voor de fotoshoot, zodat je de tijd hebt om verschillende poses en opstellingen te proberen.
 • Maak gebruik van een assistent of fotografie-assistent om de fotoshoot efficiënter te laten verlopen.
 • Maak een selectie van de beste foto’s na afloop van de fotoshoot en bewerk ze indien nodig om ze professioneel te laten ogen.

Deze props moet je klaar hebben liggen

Er zijn veel verschillende props of accessoires die je kunt gebruiken tijdens een bedrijfsfotoshoot, afhankelijk van het doel en de sfeer van de foto’s. Hier zijn enkele voorbeelden van props die je kunt overwegen:

 • Een kleine tafel of bureau met papieren of andere relevante voorwerpen, zoals een laptop, telefoon of agenda.
 • Een aantal stoelen of banken om een formele of informele setting te creëren.
 • Een aantal whiteboards of flipcharts om ideeën of strategieën te visualiseren.
 • Een aantal tijdschriften, brochures of andere marketingmateriaal om te laten zien wat het bedrijf doet of aanbiedt.
 • Een plant of andere decoratie om de sfeer van de foto’s te verbeteren.
 • Een aantal producten of diensten die het bedrijf aanbiedt, om te laten zien wat het bedrijf doet.
 • Een groot scherm of projector om te laten zien hoe het bedrijf met technologie werkt.
 • Een aantal visuele hulpmiddelen, zoals kaarten of grafieken, om ideeën of cijfers te visualiseren.

Houd er rekening mee dat het gebruik van props afhankelijk is van de sfeer en het doel van de foto’s, en dat te veel props in één foto de aandacht kunnen afleiden van de werknemers of modellen die je wilt laten zien.