bedrijfsreportage3

Een fotoshoot als bedrijfsreportage van jouw bedrijf

Een bedrijfsreportage is een fotoshoot waarbij professionele foto’s worden gemaakt van een bedrijf of organisatie. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor marketingdoeleinden, zoals het maken van een brochure of website. Tijdens deze fotoshoot worden foto’s gemaakt van het bedrijfspand, werknemers, producten of diensten, en eventuele andere relevante elementen van het bedrijf. De foto’s zullen vervolgens gebruikt worden om het bedrijf te laten zien aan potentiële klanten of partners, en om een professionele indruk te maken.

Haal het meeste uit je bedrijfsreportage

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het meeste uit een bedrijfsreportage fotoshoot te halen:

 1. Maak duidelijke afspraken met de fotograaf over wat je wilt laten zien. Bedenk van tevoren welke elementen van het bedrijf belangrijk zijn om te laten zien, en bespreek dit met de fotograaf. Zo kan de fotograaf goed voorbereid aan de slag gaan.
 2. Zorg voor een goede presentatie van het bedrijf. Zorg ervoor dat het bedrijfspand opgeruimd en netjes is, en dat werknemers zich professioneel gedragen tijdens de fotoshoot.
 3. Maak gebruik van verschillende standpunten. Probeer niet alleen foto’s te maken vanuit één standpunt, maar varieer in de hoogte en positie van de foto’s om interessante beelden te creëren.
 4. Maak gebruik van natuurlijk licht. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht voor de foto’s, dit geeft vaak het meest natuurlijke en sfeervolle resultaat.
 5. Laat de fotograaf vrijheid om te fotograferen. Geef de fotograaf vrijheid om zijn of haar creativiteit te laten zien, en laat de fotograaf zijn of haar eigen ideeën en invalshoeken kiezen. Zo kan er een afwisselend en interessant resultaat behaald worden.

Zo vind je de juiste bedrijfsfotograaf voor een bedrijfsreportage

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden bij het zoeken naar de juiste bedrijfsfotograaf voor een bedrijfsreportage:

 1. Kijk naar het portfolio van de fotograaf. Bekijk het portfolio van de fotograaf om te zien of zijn of haar stijl aansluit bij wat je zoekt.
 2. Zoek naar referenties van andere bedrijven. Vraag naar referenties van andere bedrijven die de fotograaf heeft gefotografeerd, zodat je een idee hebt van hoe de fotograaf met andere bedrijven heeft samengewerkt.
 3. Vraag naar de werkwijze van de fotograaf. Hoe werkt de fotograaf, wat zijn zijn of haar verwachtingen, en hoe worden de foto’s geleverd? Zo weet je wat je kunt verwachten van de fotoshoot.
 4. Bekijk de prijs van de fotograaf. Zorg ervoor dat de prijs van de fotograaf binnen je budget past, en vraag eventueel naar aanpassingen of alternatieven als de prijs te hoog is.
 5. Maak een kortlopende overeenkomst. Maak een duidelijke overeenkomst met de fotograaf, zodat je zeker weet wat je kunt verwachten en wat de afspraken zijn. Zo voorkom je misverstanden tijdens de fotoshoot.

Zo bereid je een fotoshoot voor

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om een bedrijfsreportage vlot voor te bereiden:

 1. Maak een lijst met elementen die je wilt laten zien. Bedenk van tevoren welke elementen van het bedrijf belangrijk zijn om te laten zien tijdens de fotoshoot, en maak hier een lijst van. Zo heb je een duidelijk doel voor ogen en weet je wat je wilt laten zien.
 2. Maak duidelijke afspraken met de fotograaf. Maak duidelijke afspraken met de fotograaf over wat je wilt laten zien, hoe de fotoshoot verloopt, en wat de verwachtingen zijn. Zo voorkom je misverstanden tijdens de fotoshoot.
 3. Zorg voor een opgeruimd bedrijfspand. Zorg ervoor dat het bedrijfspand opgeruimd is en er professioneel uitziet, zodat de foto’s professioneel overkomen.
 4. Zorg voor professioneel geklede werknemers. Zorg ervoor dat werknemers professioneel gekleed zijn tijdens de fotoshoot, zodat ze een professionele indruk maken.
 5. Maak gebruik van hulpmiddelen. Gebruik eventueel hulpmiddelen zoals lichtbakken of reflectieschermen om de foto’s te verbeteren.
 6. Maak gebruik van props. Gebruik eventueel props zoals producten of andere objecten om de foto’s interessanter te maken.