Dit zijn de 15 meest gestelde vragen over zakelijk portretten

 1. Wat is het doel van een zakelijk portret?
  Het doel van een zakelijk portret is om een professioneel en representatief beeld te geven van een persoon of bedrijf. Het wordt vaak gebruikt op websites, sociale media, zakelijke kaarten en andere professionele communicatiekanalen. Het kan ook gebruikt worden om een bepaald imago te projecteren of om een bepaalde boodschap over te brengen. Het doel is om de persoon of het bedrijf in kwestie te presenteren op een professionele en aantrekkelijke manier.
 2. Hoe bereid ik me voor op een zakelijk portret sessie?
 3. Wat moet ik aanhebben voor een zakelijk portret?
  Wat je aan moet hebben voor een zakelijk portret hangt af van het doel van het portret en hoe je gepresenteerd wilt worden. In het algemeen geldt dat je professioneel en gepast gekleed moet zijn voor de situatie. Dit kan betekenen dat je een pak of jurk draagt, afhankelijk van wat gepast is voor jouw beroep of industrie. Zoek kleding uit die past bij je professionele imago en zorg ervoor dat het er netjes en verzorgd uitziet. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kleuren en patroontjes die je draagt. Kies bijvoorbeeld kleuren die bij je huisstijl passen of die professioneel overkomen. Bespreek ook eventuele accessoires, zoals een bril of sieraden, met de fotograaf om te zien of ze op de foto moeten worden getoond.
 4. Wat voor soort achtergrond is geschikt voor een zakelijk portret?
 5. Hoe kan ik mijn uiterlijk het beste presenteren in een zakelijk portret?
 6. Wat zijn de verschillende stijlen van zakelijke portretten?
 7. Kan ik ook professionele make-up en haarstijl laten doen voor mijn zakelijk portret?
  Ja, je kunt professionele make-up en haarstijl laten doen voor je zakelijk portret. Als je dit van te voren aangeeft komt de visagist mee. Zij snapt het zakelijke karakter van de foto goed en past de make-up daarop aan. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat je er netjes en professioneel uitziet op de foto en kan ook helpen om eventuele huidproblemen op te lossen. Zorg ervoor dat je dit tijdig boekt en bespreek je wensen om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat.
 8. Hoe kies ik een professioneel fotograaf voor mijn zakelijk portret?
 9. Kan ik ook professionele retouche laten doen op mijn zakelijk portret?
  Alle portretten die ik maak worden professioneel geretoucheerd!
  Dit kan helpen om eventuele onvolkomenheden op de huid op te lossen of om de algehele kleur of belichting van de foto te verbeteren. Het is belangrijk om te overwegen wat je wilt laten doen en om dit vooraf te bespreken met de fotograaf. Sommige fotografen bieden dit standaard aan, terwijl anderen dit als extra dienst aanbieden tegen een meerprijs. Zoek naar een fotograaf die professioneel retouchewerk kan doen en die je vertrouwt om de foto op de juiste manier aan te passen.
 10. Wat zijn de kosten voor een zakelijk portret?
  De kosten voor een zakelijk portret kunnen variëren afhankelijk van de fotograaf en de diensten die je wilt afnemen. Sommige fotografen hebben een starttarief en kosten extra voor elke persoon die op de foto moet, terwijl anderen een pakketprijs aanbieden voor een bepaald aantal foto’s of diensten.
  Mijn tarieven(2023) zijn een starttarief van €185 en een kosten van €21,50 per persoon. Dit kan betekenen dat het starttarief voor een zakelijk portret voor één persoon €185 is, met extra kosten van €21,50 voor elke extra persoon op de foto. Alle foto’s worden professioneel geretoucheerd! Bespreek ook eventuele extra diensten, zoals professionele make-up, om te zien wat deze kosten. Deze prijzen zijn exclusief Btw. en reisvergoeding.
 11. Kan ik ook een videoportret laten maken voor mijn bedrijf?
 12. Wat voor soort lichtgebruik is het beste voor een zakelijk portret?
 13. Kan ik ook een zakelijk portret laten maken in mijn eigen bedrijf?
  Ja, eigenlijk kom ik altijd naar mijn klanten toe. Alleen of samen met een visagist. Ik zet mijn mobiele studio bij jullie op. Een lege ruimte van minimaal 3x4m is hiervoor al genoeg.
 14. Wat voor soort poses werkt het beste voor een zakelijk portret?
 15. Hoe kan ik mijn zakelijk portret het beste gebruiken voor mijn professionele doeleinden?