Reportage op het Zuid West College

Den Haag bedrijf

In opdracht van ontwerpbureau Mooi Rood maakte Rogier Chang een ontspannen en vrolijke reportage  en portretten op het Zuid West College. De school wil graag foto’s voor hun eigen beeldbank. Hieruit kunnen ze dan de komende jaren putten als er nieuwe folders of posters nodig zijn. Natuurlijk wordt het beeldmateriaal ook ingezet op de website en in social media.

Niet iedere scholier wil of mag op de foto. Dat is duidelijk vooraf met de ouders geregeld, zodat daar geen onduidelijkheid over kan ontstaan. Er werden ook groepjes meiden en jongens gevormd die juist graag ‘het gezicht van de school’ wilden spelen. Ze waren voor een uurtje ‘echte’ modellen en hadden daar veel lol in, wat af te zien is aan de foto’s.
Als eerste uiting werd de folder gemaakt voor de open dagen van de school. Net zoals de samenwerking met Mooi Rood en het Zuid West College werden die een groot succes.

 

Op de basis- en kaderopleiding van het vmbo volgen leerlingen naast de gewone schoolvakken ook Start & finish lessen. In deze lessen besteden we extra aandacht aan taal en rekenen en groepswerk. We begeleiden de leerlingen intensief en zij krijgen een taalprogramma op maat. Op de tablet werken de leerlingen op hun eigen niveau aan de verbetering van leesvaardigheid en spelling. Er zijn ook groepsopdrachten, zoals met maken van een reclamefilmpje samen met klasgenoten.

Ook volgen leerlingen beroeps- en keuzemodules. Dat zijn praktijklessen.  Bij het vak Techniek maken leerlingen bijvoorbeeld een eigen telefoonstandaard en bij ICT leren zij games maken. Door deze praktijklessen kunnen onze leerlingen – samen met docenten en hun ouders – een keuze maken voor een sector in de bovenbouw. Leren op de basis- en kaderopleiding van het Zuid-West College doen leerlingen dus niet alleen, maar samen met docenten en medeleerlingen. Zo werken we samen aan het behalen van een diploma, waarmee onze leerlingen later een goede start op het MBO kunnen maken.